Home > Συνταγές > φαγητά > Φιλέτα ψαριού τηγανητά με λαχανικά και κρόκο Κοζάνης
Published On: Κυ, Φεβ 1st, 2015

Φιλέτα ψαριού τηγανητά με λαχανικά και κρόκο Κοζάνης

fileta-psariou-tiganita-me-lachanika-ke-kroko-kozanis

Φιλέτα ψαριού τηγανητά με λαχανικά και κρόκο Κοζάνης

Υλικά

4 φιλέτα άσπρου ψαριού (γλώσσα, καλκάνι, πέρκα) γύρω στα 200 γρ. το καθένα
λίγο αλεύρι
50 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. μανιτάρια κομμένο σε φετάκια
4 ντοματίνια κομμένα στη μέση
150 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
150 ml αφρώδες λευκό κρασί
μερικές ίνες κρόκος Κοζάνης
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
6-8 κουταλιές της σούπας ζωμός λαχανικών ή νερό χλιαρό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεματίζετε το σπανάκι για 2΄σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζετε καλά. Το χοντροκόβετε και το αφήνετε στην άκρη. Πλένετε τα φιλέτα ψαριού, τα στεγνώνετε και τα αλατοπιπερώνετε. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια στο βούτυρο μέχρι να μαραθούν.

Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και ρίχνετε τα φιλέτα αλευρωμένα. Τα τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές και τα διατηρείτε ζεστά. Ξαναρίχνεται στο τηγάνι τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και σβήνετε με το κρασί.

Προσθέτετε στο τηγάνι τον κρόκο διαλυμένο σε 3-4 κουταλιές της σούπας ζωμό λαχανικών ή νερό και βράζετε 5’. Παίρνετε λίγη από τη σάλτσα και διαλύετε μέσα το κορν φλάουρ. Συμπληρώνετε με 2-3 κουταλιές ζωμό ή νερό και ρίχνετε το μείγμα στο τηγάνι. Ανακατεύετε και σιγοβράζεται 1’-2΄.

Ξαναβάλετε τα φιλέτα στο τηγάνι μαζί με το σπανάκι και τα ντοματίνια, ζεσταίνετε όλα τα υλικά μαζί για 2΄-3΄. Σερβίρετε τα φιλέτα μαζί με τη γαρνιτούρα των λαχανικών.

 

Πηγή: icookgreek.com/

All Rights Reserved

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Μάθετε Περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close