Home > Συνταγές > φαγητά > Φιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα κρασιού με πράσινο πιπέρι
Published On: Πα, Νοέ 14th, 2014

Φιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα κρασιού με πράσινο πιπέρι

fileto-moscharisio-me-saltsa-krasiou-me-prasino-piperi

Φιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα κρασιού με πράσινο πιπέρι.

Νόστιμο, μυρωδάτο και απίστευτα μαλακό. Για τους λάτρεις του καλού φιλέτου.

Yλικά για 6 άτομα

6 μοσχαρίσια φιλέτα, πάχους 3 εκ.
1 φλ. τσ. ζωμό κρέατος
1 φλ. τσ. κρασί λευκό ξηρό
1 φλ.κ. κονιάκ ή μπράντι
2 κ.σ. πράσινο πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Όταν κάψει αρκετά, ακουμπάμε επάνω τα αλατισμένα φιλέτα και τα ψήνουμε σε μέτρια-δυνατή φωτιά 3′ από κάθε πλευρά (ή περισσότερο, αν τα θέλουμε παραψημένα).

Κρατάμε τα φιλέτα σε πιάτο και ρίχνουμε στο ζεστό τηγάνι το κονιάκ. Αφήνουμε να σε δυνατή φωτιά 1′ και προσθέτουμε το κρασί.Ανακατεύουμε με σπάτουλα να ξεκολλήσουν τα υπολείμματα του κρέατος από το τηγάνι και αφήνουμε 1΄να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε το ζωμό κρέατος και το πιπέρι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα 4′-5′. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρύο βούτυρο, σε κομμάτια. Ανακατεύουμε ζωηρά να αναμειχθεί, βάζουμε μέσα τα φιλέτα, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ζεσταίνουμε στη φωτιά για 1′- 2′.

Σερβίρουμε τα φιλέτα σε πιατέλα ή στα πιάτα και μοιράζουμε τη σάλτσα από πάνω. Συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες.

 

Πηγή: athinorama.gr

All Rights Reserved

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Μάθετε Περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close