Home > Συνταγές > φαγητά > Σπαγγέτι με πέστο, κοτόπουλο σοτέ και ψητά ντοματίνια
Published On: Πε, Απρ 30th, 2015

Σπαγγέτι με πέστο, κοτόπουλο σοτέ και ψητά ντοματίνια

spangeti-me-pesto-kotopoulo-sote-ke-psita-ntomatinia-w710-h710

Σπαγγέτι με πέστο, κοτόπουλο σοτέ και ψητά ντοματίνια.

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο
30 γρ. ελαιόλαδο
250 γρ. κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους
500 γρ. σπαγγέτι
100 γρ. νερό, απ’ το βράσιμο των ζυμαρικού
ντοματίνια ψητά
σάλτσα πέστο βασιλικού
αλάτι
Για τα ψητά ντοματίνια
250 γρ. ντοματίνια
20 γρ. ελαιόλαδο
2 γρ. ζάχαρη
10 γρ. σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
θυμάρι, κλωνάρια
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το πιάτο

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε καλά αλατισμένο νερό στο βαθμό της αρεσκείας μας. Σουρώνουμε κρατώντας 100 γρ. από το νερό.

Σ’ ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο (αφού πρώτα το έχουμε αλατίσει), μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Προσθέτουμε το νερό απ’ τα ζυμαρικά και το πέστο και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τα ψητά ντοματίνια και τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε και σερβίρουμε.
Για τα ψητά ντοματίνια

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σ’ ένα μπόλ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.

Αλατίζουμε και στρώνουμε τα ντοματίνια σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας 3 εκ. απόσταση μεταξύ τους.

Ρίχνουμε το θυμάρι και το σκόρδο πάνω απ’ τα ντοματίνια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 140 C, μέχρι να χάσουν τα υγρά τους, για περίπου 40 λεπτά με 1 ώρα.

Τα διατηρούμε στο ψυγείο, μέσα σε ελαιόλαδο.

 

Πηγή: yiannislucacos.gr

All Rights Reserved

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Μάθετε Περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close