Home > Συνταγές > Γλυκά > Γαλατόπιτα ξυπόλυτη
Published On: Τε, Φεβ 24th, 2016

Γαλατόπιτα ξυπόλυτη

galatopita-xipoliti-w710-h710

Γαλατόπιτα ξυπόλυτη

Ευκολότατη και νοστιμότατη. Λέγεται ξυπόλυτη γιατί γίνεται χωρίς φύλλο. Στο άρπα – κόλλα.

Τι χρειαζόμαστε:

1 λίτρο γάλα
1 φλυτζάνα σιμιγδάλι ψιλό
1,5 φλυτζάνα ζάχαρι
1/2 πακετάκι βιτάμ
2 ή 3 αυγά
2 βανίλιες

Για το σιρόπι

1 φλυτζάν. ζάχαρι
1 φλυτζάν. νερό
μια πορτοκαλόφλουδα (όχι από ολόκληρο το πορτοκάλι )

Πώς το κάνουμε:

Σε μια κατσαρόλα βάζεται το γάλα να ζεστάνει. Ρίχνετε τη ζάχαρι, το σιμιγδάλι και το βιτάμ. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Την αφήνετε να μισοκρυώσει ανακατεύοντας να μην κάνει κρούστα, χτυπάτε και προσθέτετε τα αυγά.
Την αδειάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι και την ψήνετε στους 170 βαθμ. (αέρα) μέχρι να ροδίσει αρκετά .
Τη βγάζετε και ρίχνετε το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκό (ή αντίστροφα)
Την κόβετε σε μπακλαβαδωτά κομάτια αφού παγώσει και σερβίρετε .

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να δοκιμάσετε να διπλασιάσετε τη δόση και να την βάλετε σε μεγαλύτερο ταψί (σαραντάρι). Μπορείτε επίσης να παραλείψετε το σιρόπι. Είναι εξ΄ίσου νόστιμη .

Πηγή : sintagespareas.gr/

All Rights Reserved

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Μάθετε Περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close