Home > Συνταγές > Γλυκά > Νηστίσιμη τάρτα με αχλάδια
Published On: Τρ, Νοέ 18th, 2014

Νηστίσιμη τάρτα με αχλάδια

nistisimi-tarta-me-achladia-w710-h710

Νηστίσιμη τάρτα με αχλάδια

Εύκολη, λαχταριστή και γλυκιά τάρτα γεμιστή με αχλάδια, για να γλυκάνετε τη νηστεία σας.

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
120 γραμμάρια λάδι
120 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/8 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
7 μεγάλα αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
λίγο χυμό λεμονιού 1 κουταλιά της σούπας

Εκτέλεση

Για τη ζύμη
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Κάνουμε στο κέντρο μια γουβίτσα και ρίχνουμε το λάδι. Δουλεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλα ώστε το αλεύρι να απορροφήσει όλο το λάδι και να μοιάζει με ψίχουλα.

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε πετυχαίνοντας μια ζύμη μαλακιά και αφράτη.

Για τη γέμιση
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κομματάκια αχλαδιού μαζί με το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη ζάχαρη άχνη, και λίγο νερό. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε δύο φύλλα.

Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το φύλλο της ζύμης.
Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε με σπάτουλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

 

Πηγή: sidagi.gr/

All Rights Reserved

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Μάθετε Περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close