Home > Συνταγές > Γλυκά > Παραδοσιακή Φανουρόπιτα
Published On: Τε, Οκτ 17th, 2012

Παραδοσιακή Φανουρόπιτα

Υλικά:

1 ποτήρι λάδι

1 ποτήρι κρασί

1 ποτήρι χλιαρό νερό

2 ποτήρια ζάχαρη

1 φακελάκι κόκκινη φαρίνα

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

λίγο αλάτι

λίγο σουσάμι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός απο το σουσάμι σε ένα μεγάλο μπολ. Τα χτυπάμε και μόλις γίνει εν ομοιογενές μείγμα το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ρίχνουμε το σουσάμι και την τοποθετούμε στο φούρνο. Ψήνουμε τη Φανουρόπιτα στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Από φούρνο σε φούρνο αλλάζει οπότε καλό είναι πριν την βγάλετε να δείτε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού αν έχει ψηθεί. Η παραδοσιακή Φανουρόπιτα έχει πάντα 9 υλικά. Αν κάτι απο αυτά δεν σας αρέσει το αφαιρείτε και βάζετε άλλο στη θέση του. Π.χ. αν δεν θέλετε το μοσχοκάρυδο βγάλτε το και βάλτε γαρύφαλλο. Καλή επιτυχία.

 

All Rights Reserved

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Μάθετε Περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close